iztougoud
Image default
Mode en Kleding

Welk materiaal voor een rugzak

Pas uw behoeften aan met een rugzak van de juiste materialen om ervoor te zorgen dat hij jarenlang intact blijft.

De meest gebruikte rugzakmaterialen zijn…

Katoen Canvas – Canvas is een zwaargewicht, ruw geweven katoenen materiaal. Moderne canvas wordt gemaakt van natuurlijke en synthetische materialen – waardoor het gewicht afneemt en de waterdichtheid en sterkte toenemen. Het belangrijkste voordeel is dat het een goedkoop materiaal is. Canvas rugzakken zijn populair bij studenten en wandelaars.

Nylon rugzakken – Deze zijn glanzend en voelen glad aan. De belangrijkste voordelen van nylon zijn dat het gemakkelijk een waterdichte coating kan krijgen, slijtvast is en uitstekend bestand is tegen perforaties.
Cordura – een “luchtbehandeld” nylonweefsel dat oorspronkelijk door DuPont werd ontworpen. De belangrijkste voordelen van Cordura-stof zijn de slijtvastheid en het lichte gewicht. Wordt gebruikt in duurdere rugzakken die perfect zijn voor rugzakavonturen.

Rip-stop nylon
– Het “rip-stopping”-ontwerp van rip-stop nylon kan extra bescherming bieden om ervoor te zorgen dat je rugzak niet voor je ogen uiteenvalt tijdens de eerste tien kilometer van een avontuurlijke trektocht. De belangrijkste voordelen van rip-stop nylon zijn de uitstekende waterdichtheid en het lichte gewicht.

Polyester is beter bestand tegen aantasting door ultraviolet (UV) dan nylon, maar het is niet het meest robuuste materiaal voor een rugzak. Het is echter sterk en sterk genoeg voor kleine kinderen. Rugzakken van polyester zijn betaalbaar, houden goed kleur (wat betekent dat ze zeer levendig van kleur kunnen zijn).

Leren rugzakken zijn een stijlvol, maar duur alternatief voor de standaard rugzak. Volnerf, plantaardig gelooid leer wordt over het algemeen gebruikt voor rugzakken. Dit materiaal krijgt na verloop van tijd een uniek patina en geeft de tassen een organische kwaliteit. Lederen rugzakken zijn perfect voor gebruik op de werkplek, omdat ze meestal de meest formele stijl van rugzak zijn.