iztougoud
Image default
Vakantie

Dingen om te doen en te verkennen in de mooie stad Toulouse

Als je buiten Parijs wilt gaan en de rest van Frankrijk in je eigen tempo wilt ervaren, dan wil je Toulouse misschien ook wel bezoeken. Dit is een mooie stad die je zal imponeren met zijn unieke, karakteristieke kenmerken en locaties. Je kan Toulouse het beste met de auto verkennen als je niet wilt dat je de meer afgelegen attracties mist. Veel mensen houden van Toulouse omdat het uniek en anders is. Er is zeker ook veel te ontdekken in en aan de rand van de stad.

De Basiliek van Saint Sernin

Als je Toulouse bezoekt, moet je zeker de Basiliek van Saint Sernin bezichtigen, want het is een herkenningspunt van de stad. Sommigen zeggen zelfs dat het één van de beste kerken van Frankrijk is. Ze is gemakkelijk te bereiken omdat ze dicht bij het stadsplein ligt. De kunst en het interieur zijn uniek in hun soort. Het is ongelooflijk en veel mensen zullen verbaasd zijn over de kwaliteit, het detail en de geweldige elementen.

Musée des Augustins

Het Musée des Augustins is één van de beste musea in Toulouse en er is veel om te bewonderen. Er zijn schilderijen en beeldhouwwerken uit verschillende periodes en het museum zelf ligt ook dicht bij een kerk met een ongelofelijke architectuur en zelfs een eigen tuin. Dat alleen al maakt het een geweldige, unieke locatie om verkennen. Bezoek ook het Muséum d’historie Naturelle de Toulouse, als je geïnteresseerd bent in dieren en ruimtevaart.

Pont Neuf

Pont Neuf is zeker ’s nachts een leuke bezienswaardigheid. Het oogt verbazingwekkend en het is één van de mooiste bruggen van het land. Het is een spektakel in zijn genre en het je zal bekoren.

Jardin Japonais

De Japanse tuinen in Toulouse zijn in ieder geval niet te vergelijken met veel andere plaatsen hier. Als je zelfs maar een beetje interesse hebt in een bezoek aan Toulouse, moet je zeker een kijkje nemen in de tuinen, omdat ze verbluffend mooi en anders zijn.

Place du Capitole

Dit is een zeer populair plein in Toulouse waar veel mensen gaan winkelen, zich ontspannen of tot rust te komen. Er is hier ook een enorme operazaal en veel hotels. Dat maakt het echt een ongelooflijke ervaring die je niet wilt missen.

Cité de l’Espace

Je zal Cité de l’Espace leuk vinden, want het gaat over de toekomst, de verkenning van de ruimte en het onderzoeken van verschillende geweldige locaties. Het is uniek, meeslepend en het zal automatisch indruk op je maken.  Er is ook een observatorium en een planetarium.

Conclusie

Een bezoek aan Toulouse is een heel goed idee, want het is een geweldige stad met veel bijzondere bezienswaardigheden. Mensen houden ervan omdat het uniek is en een geweldige uitstraling heeft. Als je gemakkelijk door de stad wilt reizen, kan je een auto huren in Toulouse en overal naartoe gaan waar je maar wilt, zonder beperkingen. Lees hier meer over autoverhuur in Toulouse: https://www.autoprio.nl/nl-frankrijk-luchthaven-toulouse-blagnac-tls/. Het is leuk, lonend en het helpt je veel tijd te besparen. Bovendien krijg je veel leuke dingen te zien die je nergens anders kan vinden! Er zijn veel autoverhuurdiensten in de stad of op het vliegveld. Je kan de beste prijzen online vinden en boeken is gemakkelijk. Een auto zorgt ervoor dat je snel en veilig kan reizen in Toulouse.

https://www.autoprio.nl