iztougoud
Image default
Bedrijven

Tips voor het nemen van een kat

De twee populairste huisdieren ter wereld zijn honden en katten. Grappig genoeg wordt er ook vaak gesproken over hondenmensen en kattenmensen. Maar er zijn natuurlijk ook gewoon heel veel mensen die zowel katten als honden leuke dieren vinden. Maar voordat je aan een hond of kat begint is het belangrijk om goed voor te bereiden. Een hond of kat is natuurlijk een dier dat zijn hele leven verzorging nodig heeft. In dit artikel bespreken we tips om rekening mee te houden voordat je een kat neemt.

Nieuwe omgeving

Een nieuwe omgeving is natuurlijk altijd even wennen. Dit is waar zowel voor mensen als voor dieren. Om je kat aan de nieuwe omgeving te laten wennen is het belangrijk om hem of haar de eerste dag slechts in één ruimte te laten verblijven. In deze ruimte kun je een mandje, drinken, eten een kattenbak neerzetten. Je wilt de kat ook gewoon in zijn of haar reismandje laten zitten met het deurtje open. De kat bepaald zelf wanneer ze op ontdekkingstocht gaat. Let er ook op dat je de eerste dagen niet meteen al je vrienden en familie over de vloer hebt om kennis te maken. Doe dit een week later.

Kat socialiseren

Katten staan vaak bekend als meer individualistische dieren dan bijvoorbeeld honden. Maar katten kunnen ook gewoon ontzettend lief en aanhankelijk zijn. Een kat moet gesocialiseerd worden. Je kunt hier niet vroeg genoeg mee beginnen. Het is belangrijk om je kat altijd rustig en liefdevol te benaderen. Je kunt de kat af en toe optillen om te knuffelen, zet de kat weer op de grond als deze er genoeg van heeft gehad. Belangrijk is om consequent te zijn in de dingen die je kat wel en niet mag. Je kunt goed bedrag belonen en door veel tijd met de kat door te brengen bouw je een sterke band op.

Kattenbak

Om je kat te leren de kattenbak te gebruiken kun je het beste de kap van de kattenbak halen in het begin. Zet de kat regelmatig in de kattenbak, zeker nadat ze erbuiten haar behoefte doet. Je wilt de kattenbak een keer in de paar dagen legen en een keer per week grondig reinigen. Op deze manier blijft het toilet ook een prettige plek voor de kat.

Vlooien

Een vlooien kat zal zichzelf constant krabben. Bijna alle katten hebben weleens last van vlooien. Er zijn verschillende manieren om vlooien te bestrijden zoals druppels, shampoos, sprays en poeders. Bedenk wel dat als je kat vlooien heeft, je niet alleen de kat moet behandelen maar ook de omgeving. Hiervoor is er een omgevingsspray.