iztougoud
Image default
Recreation / Food

We kijken alleen naar de maatschappij

In een tijdperk waarin het zo vanzelfsprekend is dat je er goed uit ziet, veel aan je uiterlijk doet en het belangrijk is dat je erbij hoort, maakt dat de pubertijd voor vele jongeren niet echt makkelijker op. Daarnaast is werkt sociaal media ook niet echt mee. Jongeren proberen aan het ideaalbeeld te voldoen, maar vaak is dit niet eens mogelijk, omdat deze ideaalbeelden niet realistisch zijn. De kinderen of jongeren beseffen niet dat dit geen realistische beelden en figuren zijn, dus proberen er nog altijd aan te voldoen. Zo worden ze onzeker over henzelf. Het is voor eenieder van belang dat we af stappen van deze ideaalbeelden. Men vindt het belangrijk hoe je er deze tijd uit ziet, pas je niet in het plaatje dat men in gedachten heeft, dan behoor je automatisch buiten het geschikte veld.

Oordelen op basis van uiterlijk gebeurt vaker dan dat je denkt, en zelfs ook bij het aan nemen voor functies van bedrijven maar ook op scholen enzovoorts. Ben je wat voller dan de zogenaamde standaard, dan kan het snel zo zijn dat je niet wordt aangenomen voor een bepaalde functie omdat je veel in contact bent met klanten en je het visitekaartje bent voor de organisatie. Als je op dat moment volgens hun niet een stralend uiterlijk hebt, en eruitziet volgens de ideaalbeelden wordt je gewoonweg niet aangenomen, ook al past je profiel perfect bij de organisatie. Maar als je denkt dat dit alleen op werk en scholen gebeurt dan heb je het mis. In de sportschool gebeurt precies hetzelfde, body slamming heet het. En eigenlijk is dat zo erg onterecht, net als overal anders waar het gebeurd, deze personen zijn juist aan het werk met hun lichaam en begeven zich misschien wel op een zeer ongemakkelijk terrein. Dit wordt alleen maar erger wanneer er aan body slamming wordt gedaan daar in de sportschool.

Mocht je niet tevreden zijn over je lichaam, dan is het verstandig om er wat aan te doen. Onthoud dat niemand er mee te maken heeft hoe je eruitziet, de mensen die je bekritiseren op basis van het uiterlijk, zullen vanbinnen wel wat missen waardoor zij niet verder kunnen kijken dan het uiterlijk.

Toch zijn er mensen die niet tevreden zijn met het uiterlijk dat zij hebben, ze nemen in die gevallen een borstvergroting of een ooglidcorrectie ervaringen, om zich toch beter te voelen en meer zelfverzekerd te zijn.

http://faceland.nl/plastische-chirurgie/