iztougoud
Image default
Recreation / Food

Waar op letten bij het inrichten van een kantoor?

Het is bij het inrichten van een thuiskantoor net zo belangrijk om daar de nodige aandacht aan te besteden als bij een kantoor buitenshuis. Het is thuis ideaal als er een aparte ruimte is, zoals een extra slaapkamer of zolderruimte die je als thuiskantoor kan inrichten. Houd bij het samenstelling van het kantoorinterieur thuis of buitenshuis met de volgende belangrijke aspecten rekening. Dan weet je zeker dat je op een comfortabele en ergonomisch verantwoorde manier kan werken. Er zijn bijvoorbeeld allerlei ergonomische bureaustoelen die voorkomen dat er door kantoorwerk lichamelijke ongemakken ontstaan.

 

Ergonomisch kantoormeubilair

Het is bij het inrichten van een thuiskantoor belangrijk om een ergonomische werkplek te creëren. Er is namelijk een voordeel verbonden aan ergonomisch kantoormeubilair, want een ergonomische bureaustoel en bureau zijn op je eigen lichaam af te stemmen. Zo heb je de mogelijkheid om de bureaustoel en bureau op de juiste hoogte in te stellen. Dat voorziet in een optimale werkhouding en voorkomt klachten als schouderpijn, rugpijn en nekpijn. Door de betere werkhouding is er ook sprake van een hogere productiviteit. Op het gebied van bureaus is het thuis of buitenshuis op kantoor ook mogelijk om een zit sta bureau aan te schaffen of een T-poot bureau.

 

Praktische indeling thuiskantoor met opbergruimte

Het is uiteraard van belang om overal gemakkelijk bij te kunnen als je in een thuiskantoor werkt. Daarom is het verstandig om in een praktische indeling te voorzien. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de loopruimte, maar ook aan opbergruimte. Het is prettig als je thuiskantoor er netjes en opgeruimd uitziet in plaats van dat paperassen her en der rondslingeren. Maak van het thuiskantoor geen extra opbergplek voor spullen die niets met je werk van doen hebben. Uiteraard kan je wel een leuke privéfoto op je bureau neerzetten om de werkomgeving wat persoonlijker te maken. Een van de oplossingen die in opbergruimte voorzien, zijn archiefkasten. Daar zijn allerlei variaties van beschikbaar, zoals ladeblokken voor onder het bureau of hangmappenkasten net als roldeurkasten en tekeningkasten.

 

Zorg voor een goede verlichting

In je thuiskantoor is het eveneens belangrijk om voor een goede verlichting te zorgen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om centrale verlichting aan het plafond te hebben hangen. Daarnaast is het dan handig om een bureaulamp op het bureau neer te zetten. Zo is het ook mogelijk om een staande lamp neer te zetten. 

 

Kies voor rustige kleuren

Je thuiskantoor kan je natuurlijk helemaal naar eigen smaak inrichten met design kantoormeubilair. Naast het kantoormeubilair wil je misschien wel een kleur op de wanden aanbrengen. Wat dat betreft zijn lichte kleuren een ideale keuze, want hiermee creëer je een rustige werkomgeving. Wil je wat meer kleur op de muur dan is het ook mogelijk om één wand in het thuiskantoor van een wat fellere kleur te voorzien. 

 

Aankleding van het thuiskantoor

De aankleding van het thuiskantoor is verder een kwestie van smaak. Misschien wil je wel een grote kantoorplant neerzetten of decoratie ophangen. Wat dat betreft zijn er ook mogelijkheden om met de akoestiek rekening te houden. Bijvoorbeeld door de keuze te maken om een akoestisch schilderij op te hangen. Deze hebben een geluiddempende werking en er zijn allerlei varianten van verkrijgbaar. Er zijn op het gebied van planten speciale kantoorplanten die een zuiverende werking hebben. Dergelijke planten hebben een positieve invloed op de productiviteit.