iztougoud
Image default
Recreation / Food

Bezigheden voor deze quarantainetijden

We zijn nu ongeveer halverwege de quarantainetijd zoals hij nu staat. Waarschijnlijk zal het verlengd worden, maar voorlopig staat het nog even tot 28 april. We hebben dus 4 weken gehad om er een beetje aan te wennen en de meeste van ons hebben wel een soort ritme gevonden. Want hoewel de meeste van ons gewoon door moeten werken, hebben we toch heel veel meer vrije tijd dan normaal.  Want normaal hebben we ook bijvoorbeeld reistijd, of tijd die je kwijt bent aan de lunch op je werk. Daarnaast kunnen we natuurlijk ook niet de dingen doen die we normaal in onze vrije tijd doen. We kunnen niet lekker uit eten, naar de sportclub of naar een feestje. Kortom, we hebben zeeën aan vrije tijd.

Maar wat moet je nou met al die vrije tijd? Veel mensen gaan meer tijd aan hobby’s besteden, of nemen er een nieuwe bij. Ook gaan mensen meer sporten, bijvoorbeeld door hard te lopen. Sowieso is het drukker op straat met recreërende mensen dan normaal. Want ook veel meer mensen gaan even een stukje wandelen of fietsen, om toch elke dag even de benen te kunnen strekken. En mensen lezen veel meer dan normaal. Boekwinkels en online sites melden een grote stijging in de verkoop van boeken.

Maar er zijn ook mensen die de klussen die al maandenlang klaarliggen, oppakken. Zo gaan ze lekker het huis veranderen bijvoorbeeld. Want als je zolang je in je huis moet gaan verschansen, kun je er maar beter verzekerd van zijn dat je er helemaal tevreden over bent. Mensen gaan dus lekker klussen. Zo gaan ze in de tuin werken, het interieur aanpassen of met matte muurverf de muur verven.  Aan die verf komen is gelukkig niet lastig; de bouwmarkten zijn gelukkig nog open. Maar je kunt ook matte verf kopen online, dan is de kans op besmetting met het virus het kleinst.

https://www.moosefarg.nl