iztougoud
Image default
Recreation / Food

Voorkom onverwachte kosten door een regelmatig onderhoud

Een dak is een belangrijk onderdeel van de woning, maar wordt helaas te vaak vergeten te onderhouden. Achterstallig onderhoud kan leiden tot grote schade aan de woning of kostbare spullen binnenshuis.

Door een daklekkage op lang termijn buiten beschouwing te laten, zal het water doordringen en schade aanrichten aan het plafond, de muren en het behang. Hierbij kunnen lelijke vlekken en gescheurd behang mogelijke gevolgen zijn. Hieronder staan enkele redenen beschreven die aangeven waarom onderhoud van het dak essentieel is.

Verleng de levensduur

Door regelmatig, waarbij tweemaal per jaar aangeraden wordt, een dakinspectie plaats te laten vinden, zal dit helpen bij het verlengen van de levensduur van het dak. Doordat mogelijke gebreken direct opgemerkt worden, kunnen deze problemen acuut worden aangepakt, waardoor schade kan worden voorkomen. Door de schade te voorkomen, zal het dak de kwaliteit behouden en een genieten van een lange levensduur.

Voorkom onverwachte kosten

Verder kan het achterstallig onderhoud leiden tot onverwachte kosten. Door een dakinspectie weet de woningeigenaar of het dak iets mankeert, dat in de toekomst prijziger zal worden. Om direct op de hoogte te zijn van de mankeringen, kan de eigenaar acuut reageren en onverwachte kosten voorkomen.

Achterstallig onderhoud is duur

Onderdelen van een woning moeten somtijds onderhouden worden, waaronder het dak. Bij een lang uitstel zal de kwaliteit achteruitlopen, dat kan leiden tot achterstallig onderhoud. Bij die situatie zal het onderhoud alsnog moeten worden uitgevoerd, al zal dit onderhoud hoger in de prijzen vallen ten opzichte van een acuut onderhoud. Bovendien is het mogelijk dat de verzekeraar besluit dit bedrag niet uit te keren, omdat het dak niet correct en voldoende onderhouden is.

http://economy.nl