iztougoud
Image default
Hobby en vrije tijd

De verwachtingen van de goudprijs in 2022

Zelf investeren in goud kan een goede manier zijn om toch nog wat winst te maken op je geld. Maar voordat je dit gaat doen is het wel zo fijn om te weten wat de verwachting van de goudprijs gaat zijn in 2022. 

Zelf investeren in goud, is dat een goed idee?

Tegenwoordig is het lastig om geld te verdienen op het geld wat je al hebt. Zo is de rente lager dan ooit geworden waardoor er geen reden is om het op een spaarrekening te zetten. Hierdoor is iedereen op zoek naar een nieuwe manier van sparen. Dit wordt onder andere gedaan in beleggen, investeren in crypto of door huizen te kopen en te verhuren. Hierbij wordt vaak vergeten dat je ook gewoon nog steeds in goud kan investeren, zoals vroeger werd gedaan. Misschien kan je met goud niet in een keer rijk worden, maar het is wel een stuk veiliger dan bijvoorbeeld crypto money.

Zelf investeren in goud, dit zijn de verwachtingen

Goud heeft altijd al een goede waarde gehad en er wordt niet verwacht dat dit zal gaan dalen. Een van de vele redenen waarom goud zo stabiel is, komt doordat het een oude manier van betalen is. Hoe het vroeger heel normaal was om geld munten in huis te hebben, is dit tegenwoordig een stuk minder geworden.

Op het moment vallen de prijzen voor goud tussen de 15,17 en 48,19 euro per gram. Het verschil zit hem in de karaats. Voor gouden baren is dit tussen de 273 en 13.672 euro. Ook hierin zit weer een verschil in het aantal gram dat het goud is. 

Zoals je kan zien zijn dit dus leuke prijzen die je er eventueel voor kan krijgen. Klik hier voor meer informatie.

Hoe kan je zelf investeren in goud?

Wanneer je dan eindelijk hebt besloten om te investeren in goud, kom je er al snel achter dat dit misschien minder makkelijk is dan verwacht. Zo zijn er veel verschillende opties en iedere optie heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo is het niet verstandig om fysiek goud in huis te bewaren. Gelukkig kan je er hierdoor ook voor kiezen om online in goud te investeren. Zo heb je wel de kans om meer te verdienen maar hoef je niet een kluis te huren voor je goud. 

Kijk dus van te voren goed welke manier van investeren jij gaat doen.