iztougoud
Image default
Hobby en vrije tijd

Met welke verkeersregels krijgt u met een yacht in Amsterdam te maken?

Huurt u een yacht in Amsterdam bij Delos Yachtcharter, dan heeft u daarvoor geen vaarbewijs nodig. Voorafgaand aan uw vertrek krijgt u van een van de medewerkers van het verhuurbedrijf een grondige instructie over de werking van het motorjacht. Indien u dat prettig vindt, is het ook mogelijk om een vaarles aan te vragen. Zo stapt u met een hogere mate van zelfverzekerdheid aan boord van uw vakantieverblijf. Wellicht vraagt u zich af met welke waterverkeersregels u te maken krijgt als u een yacht in Amsterdam huurt. Daarover leest u hier enkele tips.

Waar krijgt u met vaarregels te maken?

Reist u met een yacht in Amsterdam af naar de Loosdrechtse Plassen? Dan zal het u niet verbazen dat u daar niets anders dan recreatief waterverkeer treft. Vaarregels heeft u op een dergelijke locatie dus nauwelijks nodig. Een deel van de Nederlandse waterwegen wordt echter ook gebruikt door de beroepsvaart. Vanwege hun laadgewicht en afmetingen is het voor deze vaartuigen moeilijk om zich te manoeuvreren. In dergelijke situaties zijn vaarregels wel van belang, om eventuele aanvaringen te voorkomen.

Een aantal belangrijke punten op een rijtje

De belangrijkste regel waarvan u zich gedurende het varen bewust dient te zijn, is de regel dat groot altijd voorgaat. In de praktijk betekent dit dus dat wanneer u beroepsvaart tegenkomt, u deze voorrang dient te verlenen. Op gemarkeerde of natuurlijke vaarwegen geldt dat degene die het strakst stuurboord (rechts) aanhoudt, voorgaat. Komt er een motorjacht van tegengestelde richting, dan houdt u altijd zoveel mogelijk stuurboord aan. Uiteraard is het verstandig om u voorafgaand aan het huren van een yacht in Amsterdam goed te verdiepen in de op het water geldende verkeersregels. Zo begint u optimaal voorbereid aan uw avontuur.

Gedragsregels op het water

Huurt u een yacht om Amsterdam of andere gebieden te ontdekken? Dan gelden er behalve vaarregels uiteraard ook enkele gedragsregels. Zo bestaat er regelgeving over alcoholgebruik en mag u niet abrupt van snelheid of koers wisselen. Laat u bij de medewerkers van Delos Yachtcharter informeren naar de precieze wetgeving die geldig is op het besturen van een luxe motorboot.

https://delosyachtcharter.nl