iztougoud
Image default
Eten en drinken

Waar moet je aan denken bij een barbecue in de winter?

Een normaal mens denkt waarschijnlijk dat barbecueën een zomeractiviteit is. Maar wist je dat je ook in de winter kunt barbecueën? Als u het eens wilt proberen, zijn er enkele dingen waar u rekening mee moet houden.

Zorg voor sfeer en warmte

Er gaat niets boven een winterbarbecue om je in de stemming te brengen. Natuurlijk kan het weer soms wat minder meewerken. Maar dat is geen reden om je door een beetje kou te laten weerhouden om te genieten van wat tijd met vrienden en familie. Om ervoor te zorgen dat jouw winterbarbecue een succes wordt, moet je wat extra maatregelen nemen om voor sfeer en warmte te zorgen. Lichtjes zorgen voor een feestelijke sfeer en een vuurplaats zorgt voor extra warmte en visuele belangstelling. En vergeet de dekens niet! Die houden je gasten warm en zorgen voor een vleugje luxe. Met een beetje planning kun je genieten van een gezellige en uitnodigende winterbarbecue.

Zorg voor voldoende beweging

Een winterbarbecue is de perfecte manier om te genieten van wat quality time met vrienden en familie. Zorg wel voor voldoende beweging door middel van verschillende activiteiten. Enkele ideeën om je op weg te helpen. Maak een stevige wandeling rond het blok voordat u de barbecue aansteekt. Zo krijg je niet alleen trek, maar ook frisse lucht. Als het eten klaar is, ga dan niet zitten. Sta op en beweeg terwijl je eet. U kunt zelfs uw vrienden en familie uitdagen voor een partijtje frisbee of touch football. Zo beweeg je genoeg en krijg je geen kans om koud te worden. 

Zoek leuke recepten uit

Met een beetje creativiteit kun je van je winterbarbecue een leuke en feestelijke gebeurtenis maken waarover je gasten nog lang zullen napraten nadat de sneeuw is gesmolten. Probeer om te beginnen wat traditionele winterfavorieten met een twist te serveren. Waarom zou je biologische hamburgers bestellen? Daarom dus!

Op de website dekooktempel.nl vind je hiervoor geweldige recepten, zoals heerlijke duurzame worst en paprika om te grillen. En voor degenen die van pittig houden, waarom niet wat jalapenos toevoegen aan de mix? Als u op zoek bent naar iets zoeters, is gegrild fruit altijd een hit. Appels en sinaasappels doen het goed, maar je kunt ook kiezen voor iets exotischer als ananas of mango. En vergeet de marshmallows niet! Gegrilde marshmallows zijn een perfecte manier om een winterbarbecue af te maken. 

Zorg voor een alternatief plan

Zoals elke ervaren barbecuekok weet, kan grillen in de winter een uitdaging zijn. Niet alleen is het koud buiten, maar er is ook het risico dat storm of regen je zorgvuldig bereide eten verpest. Maar met een beetje planning en gezond verstand kunnen winterbarbecues een geweldige manier zijn om van het buitenleven te genieten en vrienden en familie te vermaken. Zorg eerst voor een alternatieve kookmethode voor het geval het weer niet meewerkt. Een grill of fornuis binnen volstaat in geval van nood. Profiteer ten tweede van de winterse producten en maak seizoensgebonden gerechten die de smaakpapillen zullen prikkelen. En vergeet de warme chocolademelk en marshmallows niet! Met deze tips in gedachten zul je zeker genieten van een heerlijke en feestelijke winterbarbecue.

 

Met een beetje voorbereiding zal je winterbarbecue prima verlopen. Als je onze tips volgt om warm te blijven en lekker te koken, kun je ook bij temperaturen onder het vriespunt genieten van de buitenlucht!