iztougoud
Image default
Eten en drinken

Veel gestelde vragen over een blender

De 10 meest gestelde vragen over een blender 

De 10 meest gestelde vragen over een blender zijn:

1. Wat is het verschil tussen de verschillende soorten blenders?
2. Wat kan ik doen/maken met een blender?
3. Wat is de beste blender voor mij?
4. Ik heb een keukenmachine; heb ik een blender nodig?
5. Is er een verschil tussen een Blender en een Juicer?
6. Waarvan zijn de blendercontainers gemaakt?
7. Zijn er veel voorkomende voorgeprogrammeerde functies?
8. Hoe zit het met automatische werking?
9. Zijn er nog andere functies waar ik op moet letten?
10. Hoe onderhoud je een blender?

Ad 1. Wat is het verschil tussen de verschillende soorten blenders?

Het eerste waar de meeste mensen aan denken bij het woord blender is de grote blender. Dit zijn de apparaten die meestal ontworpen zijn om op een aanrecht te passen. Ze zijn geschikt voor meerdere porties en hebben verschillende functies voor malen, mixen en meer. Afhankelijk van het formaat zijn staafmixers bedoeld voor huishoudelijk gebruik, commercieel gebruik of beide. Andere typen staafmixers zijn de persoonlijke keukenmixers en de immersie blenders

Ad 2. Wat kan ik allemaal doen/maken met een blender?

Wanneer we ons een blender voorstellen, denken we waarschijnlijk aan het maken van een smoothie of een ander drankje. Hoewel ze daar geweldig in zijn, zijn blenders tot veel meer in staat. Veel klanten ontdekken dat ze een blender kunnen gebruiken om zelfgemaakte versies te maken van typisch in de winkel gekochte producten. Naast de blenders voor persoonlijk gebruik, die ideaal zijn voor het maken van een ochtenddrankje of een milkshake in de namiddag, hebben andere blenders ook unieke toepassingen. Met een blender van normaal formaat kun je bijvoorbeeld het volgende maken: boter, pindakaas, jam en gelei, party dips, koffie malen, slagroom, mayonaise, vinaigrettes, luchtige eieren. 

Ad 3. Wat is de beste blender voor mij?

Om de beste blender voor jou te vinden, is het belangrijk om na te denken over waar je de blender wilt gaan gebruiken en wat je ermee wilt bereiken.

Meestal voordat u zich verdiept in de functies van een blender, moet u eerst een budget vaststellen, omdat de prijzen van blenders variëren.

Ad 4. Ik heb een keukenmachine; heb ik een blender nodig?

Het verschil tussen keukenmachines en blenders is dat blenders, in tegenstelling tot keukenmachines, de ingrediënten ook kunnen malen en mengen. Sommige blenders, zoals de nutribullet combineren zelfs blenden en verwerken in één apparaat.

Ad 5. Is er een verschil tussen een blender en een juicer?

Een juicer scheidt alleen het sap van de rest van het fruit of de groente. De resterende pulp en andere vezels worden uiteindelijk weggegooid. Met een blender wordt het hele fruit of de groente samengevoegd, waardoor een dikkere vloeistof ontstaat. Degenen die geïnteresseerd zijn in een dieet of gewoon het letten op hun voedselinname zullen merken dat een smoothie uit een blender langer duurt om te verteren, waardoor je een voller gevoel langer dan je zou met gewoon het sap.

Ad 6. Waarvan zijn blendercontainers gemaakt?

Blendercontainers, of potten, zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid van materialen. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen, afhankelijk van je wensen. Voor de beste prestaties moet elke blendercontainer voorzien zijn van een goede afdichting, zodat alles veilig in het apparaat blijft.

Plastic: De meest voorkomende van de containertypes, ze zijn lichtgewicht en zijn ontworpen om constant gebruik te weerstaan. Plastic kan echter vlekken veroorzaken en is niet altijd geschikt voor de vaatwasser.
Glas: Zwaarder dan plastic, maar glas is beter bestand tegen vlekken en geurtjes dan plastic. Meestal zijn ze vaatwasmachinebestendig, maar door hun gewicht zijn ze niet geschikt voor commerciële doeleinden.
Andere: Er zijn andere soorten materialen beschikbaar, zoals roestvrij staal. Dat ziet er strak en eigentijds uit, maar in tegenstelling tot glas en kunststof kunt u er niet in kijken. U zult het deksel moeten verwijderen om te zien wat u aan het blenden bent.

Ad 7. Zijn er veelgebruikte voorgeprogrammeerde functies?

Blenders hebben een aantal standaardfuncties die zijn ontworpen voor specifieke taken. In principe kun je het zien als een snelheid. Selecteer de taak die u wilt volbrengen, en het apparaat zal draaien op de perfecte snelheid totdat u het uitschakelt. Enkele veel voorkomende functies zijn: ijs vergruizen, puree, vloeibaar maken, mengen, snijden/hakken/salsa, roeren, malen, smoothie en milkshake

Ad 8. Hoe zit het met automatische bediening?

Sommige blenders, vooral de duurdere modellen, hebben ingebouwde programma’s die automatisch van functie naar functie overschakelen, waardoor het giswerk bij het blenderen wegvalt. Om bijvoorbeeld een smoothie te maken, kan de blender automatisch overschakelen van het crushen van ijs, naar pulseren, naar mixen, en vervolgens vloeibaar maken, allemaal zonder enige tussenkomst van jou.

Ad 9. Zijn er nog andere functies waar ik op moet letten?

Bij het vergelijken van uw opties, zijn er een paar verschillende items waar u op zou kunnen letten. Niet elke blender is voorzien van elke functie, maar het kan u helpen uw opties te beperken.

Veiligheid: BPA is een industriële chemische stof die wordt gebruikt om bepaalde kunststoffen te maken. Uit onderzoek is gebleken dat BPA in voedsel en dranken kan terechtkomen. Als u zich daar zorgen over maakt, moet u op zoek gaan naar een blender die BPA-vrij is.
Bedieningselementen: De meeste mensen zijn bekend met de klassieke drukknopbediening van blenders. Als er gemorst wordt, kan dit tussen de knoppen terechtkomen en is het moeilijk schoon te maken. Sommige klanten houden van touchpad-bediening omdat dit probleem dan minder is.
Snelheden: Over het algemeen zijn een paar snelheden voldoende om de meeste taken uit te voeren. Als u echter op zoek bent naar een meer individuele snelheidsregeling, zijn er modellen verkrijgbaar met een groot aantal snelheidsinstellingen.
Inhoud: Afhankelijk van je specifieke behoeften wil je misschien een container die net groot genoeg is voor individueel gebruik of je hebt misschien de grootst mogelijke container nodig voor commerciële toepassingen.

Ad 10. Hoe onderhoudt u een blender?

In het algemeen behoren blenders tot de gemakkelijkste apparaten om schoon te maken en te onderhouden. Veel houders, deksels en messen kunnen in de vaatwasser worden gewassen, maar raadpleeg altijd eerst de gebruiksaanwijzing om dit te bevestigen. Een belangrijk punt om te onthouden is dat de motor en de basis van het apparaat nooit in water mogen worden ondergedompeld. U kunt het apparaat het beste schoonmaken met een vochtige doek.

Misschien maakt u meerdere recepten achter elkaar en heeft u geen tijd om op de vaatwasser te wachten. Een snelle reinigingsoplossing is om wat water in de container te gieten en een paar druppels afwasmiddel toe te voegen. Laat de blender even draaien om de binnenkant van de container schoon te maken en spoel hem uit in de gootsteen.

blender