iztougoud
Image default
Bedrijven

Tips over de techniek van squash | Quality Squash Stores

Spelers zullen ook trainingssessies zonder coach hebben tijdens de week, maar het onderwerp blijft hetzelfde. In hun solotraining wijs ik vaak een racketvaardigheidstest van SquashSkills toe (bijv. 2 minuten forehand volley drop test) en spelers slaan het resultaat op de site op.

Het spreekt voor zich dat belangrijke onderdelen ook een goede warming-up en een stabiel fysiek conditioneringsprogramma zijn. Fitness en fysieke conditie is een gebied dat de laatste tijd sterk is verbeterd op SquashSkills.com – ik heb veel nuttige fitnesssessies gecreëerd en die geïmplementeerd in coaching en mijn eigen training.

Mede mogelijk gemaakt door Quality Squash Stores, de grootste squash webshop van Nederland en België.

Bovendien werkt het SquashSkills team hard aan het beschikbaar maken van een breed scala aan progressieve squashoefeningen en trainingssessies in de ‘squash sessies’ sectie van de site. Dit kwam na mijn aanbeveling en ik ben onder de indruk van de snelle turnaround. Ik zal gewoon Peter Nicol citeren:

“Het idee is om door elke training heen te komen, omdat elke training iets moeilijker wordt en/of zich op iets andere gebieden richt. Als coach kun je de sessies aanpassen door bepaalde oefeningen uit te voeren of toe te voegen, zonder dat je ze vanaf het begin hoeft te maken. Uiteindelijk zullen er honderden vooraf gemaakte sessies op de site komen, die iedereen op een eenvoudige, logische en progressieve manier kan gebruiken”.

Ik ben er zeker van dat deze oplossing zou helpen om de trainingssessies aanzienlijk gemakkelijker samen te stellen en ook mijn eigen spel te verbeteren.

Het enige dat overblijft is om iedereen uit te nodigen om ons prachtige land van prachtige natuur en moderne innovatieve oplossingen op alle gebieden van het leven te komen bekijken.

Natuurlijk moet je niet vergeten om ook squash te spelen! Squash-spelers over de hele wereld vormen een hechte gemeenschap en ik weet zeker dat je hier in Estland gemakkelijk een geschikte speler of een uitdagende competitie kunt vinden. Elk seizoen hebben we een paar PSA gesloten satelliettoernooien, evenals talrijke competities voor senioren en junioren. Ik zal je graag informatie geven – stuur me gewoon een e-mail door hier te klikken.

Mede mogelijk gemaakt door Quality Squash Stores, de grootste squash webshop van Nederland en België. Aanbieder van onder andere squash schoenen.

Een correcte grip geeft je de mogelijkheid om snel te bewegen tussen forehand en backhand, kracht te genereren, de bal te laten draaien, het gewicht van het schot te controleren en de bal effectief te raken op elk deel van het veld!

In deze video toont de wereldberoemde coach David Pearson je de juiste techniek voor een vinger gebaseerde squash grip waarmee je het racket met gemak en handigheid op zowel de voorhand als de backhand kunt vasthouden en controleren.

De squash vingergreep verschilt van een tennisgreep doordat deze niet plat, strak of met de hele hand op het racket wordt vastgehouden. Het vereist dat het racket grotendeels wordt vastgehouden en gecontroleerd door uw duim en wijsvinger met de overige drie vingers die de racketgreep ondersteunen, aangezien de kont van het racket in uw hand rust.

Het is geen tennis….
De kont van het racket moet op het vlezige deel van je hand onder je pink zitten. Bij het vasthouden van het racket moet de onderkant van de V in lijn liggen met de binnenste lijn van de nek van het racket, zodat je hand iets over de bovenkant van de greep zit.

Vergroot de controle door uw wijsvinger in de schacht van het racket uit te strekken.
Terwijl u het racket vastgrijpt, moet uw wijsvinger iets van uw drie steunvingers afstaan, alsof u de trekker overhaalt. Dit geeft je meer controle over het rackethoofd en voorkomt dat je de bal ‘knopt’, wat een veel voorkomende fout kan zijn onder amateurspelers.

Probeer te voorkomen dat je het racket te strak vastgrijpt, blijf ontspannen en stevig in de greep als je de zwaai start. Hoe harder je de bal slaat, hoe meer grip je krijgt. Als je op zoek bent naar een ‘zachte’ slag, gebruik je over het algemeen ‘zachte handen’.

Als je het racket goed vasthoudt, ontstaat er een V-vorm tussen je duim en wijsvinger.
Als je het racket goed vasthoudt, open je een hele reeks schietopties die er simpelweg niet zouden zijn met een verkeerde grip. Neem de tijd om te werken aan een neutrale grip, zodat je snel en gemakkelijk kunt schakelen tussen het slaan van een forehand en backhand shots.

Een nieuwkomer op het gebied van squash zal hun ontwikkeling versnellen als ze vanaf het begin de juiste squash-raket kiezen. Naarmate hun spel evolueert, kan een eenvoudige verandering in het snoer een lange levensduur opbouwen in wat op het eerste gezicht een flinke investering lijkt. En, voor gekruide spelers, is een vervangingsracket een kans om de speelstijl te herzien om een geïnformeerde keus te maken.

We hebben de zes belangrijkste kenmerken uitgesplitst om het u gemakkelijker te maken om het beste squash-racket te kiezen dat aan uw behoeften voldoet.

1. 1. WEIGHT
Het algemene bereik van het totale racketgewicht ligt meestal tussen 110g tot 190g, dus er is een groot verschil tussen de zwaarste en de lichtste.

Een lichter squashracket is over het algemeen de beste keuze als uw speelstijl agressief en snel is en waarbij u door de bal heen breekt om gerichte veranderingen aan te brengen (zoals de Dunlop Aerogel 4D Pro GT-X). Een zwaarder racket zal diegenen met een tragere swing helpen die het extra gewicht nodig hebben om kracht toe te voegen en die in staat zijn om de bal te gebruiken.

https://www.qss-squash.nl