iztougoud
Image default
Aanbiedingen

Hoe zit het tegenwoordig met de Apple smartwatches?

Vier jaar later is de Apple Watch nog steeds een accessoire voor de iPhone . Maar het begint zijn eigen weg te vinden. WatchOS 6 , aangekondigd op WWDC van Apple deze week, voegt een native Watch App Store, streaming audio, meer native apps en betere Siri- ondersteuning toe.

Ik heb erover nagedacht dat de Apple Watch een iPhone-onafhankelijk apparaat zou worden. Niet vanwege een droom om telefonisch te zijn (ik vind bijna nooit mijn iPhone uit mijn zak), maar omdat niet iedereen een iPhone heeft. En met Apple’s push in serieuze door de FDA goedgekeurde gezondheidstechnologie , zullen er gevallen zijn waarbij de Apple Watch zou kunnen worden gebruikt als een stand-alone gezondheidsapparaat.

We zijn er nog niet helemaal, maar in de herfst kan de Apple Watch Series 5 – als dat de naam is waarmee Apple besluit te lopen – aanzienlijk nuttiger zijn, zelfs als je je telefoon niet in de buurt hebt.

Rechtstreeks downloaden naar Apple Watch

Zoals hierboven vermeld, voegt WatchOS 6 meer stand-alone functies toe. Deze zijn te laat: een nieuwe App Store op het horloge maakt downloads via Wi-Fi of LTE mogelijk zonder een iPhone in de buurt. Deze apps werken volgens Apple allemaal in stand-alone modus, weg van de iPhone. Er zullen ook manieren zijn om in te loggen bij zelfstandige apps op afroep, ook al kan dat een beetje lastig zijn gezien het kleine scherm.

Apps kunnen audio op de achtergrond streamen in stand-alone modus via LTE of Wi-Fi: nieuws, muziek, radio, podcasts, coaching. Apple gaat ook toestaan ​​dat bepaalde apps op de achtergrond draaien zonder onderbroken te worden, zoals die voor meditatie en fysiotherapie. Dit zou kunnen oplopen tot apps die meer essentieel zijn voor onderweg.

Standalone apps op de smartwatch

Apple heeft ook enkele extra stand-alone apps toegevoegd: een rekenmachine met een tipfunctie, een spraakmemo-recorder, een audioboek-speler en een app voor het meten van omgevingsgeluid. Siri zal ook enkele webresultaten laten zien over stemverzoeken, voor snelle antwoorden op vragen. Op dit moment zal Siri alleen bepaalde bronnen doorzoeken, waaronder Wikipedia en Wolfram, maar veel verzoeken op afroep kunnen niet worden gedaan. 

 

https://www.iiav.nl/smartwatch/