iztougoud
Image default
Auto's en Motoren

Hulpdiensten en sirenes … nu?

auto opkopers export

Stel je voor dat je op het kruispunt achter de auto staat, klaar om te keren. Plots zag je een spoed een sirene laten klinken, tot je draaide de auto op de weg toe en hakte de pas van de ambulance af. De chauffeur wilde de ambulance misschien niet opzettelijk blokkeren, maar toonde paniek. Om dergelijke gevaarlijke situaties te voorkomen, geven we u hier enkele tips om u te helpen hoe u het beste kunt reageren wanneer u onderweg plotseling hulpdiensten tegenkomt.

Voordat we tips geven voor specifieke situaties, moeten we erop wijzen dat kalm blijven en geen plotselinge operaties uitvoeren veel problemen kan voorkomen. Plotseling remmen, verkeerslichten negeren en een andere baan of fietspad oprijden zijn slechte zetten. U schaadt uzelf en weggebruikers.

Op een track met een tracksectie

Situatie: U rijdt rustig over een normale weg met secties. Plots zie je een ambulance met daarachter een knipperlicht. Passende reactie: Als je niet meteen de mogelijkheid ziet om veilig te vertrekken, loop dan door tot je een plek vindt, zoals een bushalte of drop-off, waar je kunt vertrekken om de hulpdiensten te laten passeren. Handhaaf de maximaal toegestane snelheid. Wat u nooit mag doen: remmen wordt niet aanbevolen. Andere weggebruikers willen niet dat je remt, waardoor het ongeval snel is gebeurd. Ambulances zijn ook niet geschikt voor plotseling remmen.

Bij de verkeerslichten

Situatie: U heeft een verkeerslicht bereikt en rijdt helemaal naar de witte lijn. De lichten zijn nog steeds rood en er komt een ambulance aan. Passende reactie: Als het controlelampje rood is, mag u in principe de witte lijn van het verkeerslicht niet overschrijden. In dit geval is dit echter de enige manier om plaats te maken voor een naderende ambulance. Je kunt iets boven de witte lijn rijden om de auto opzij te zetten. Probeer de volgende keer dat u de verkeerslichten nadert, even voor de witte lijn te stoppen, zodat er voldoende ruimte is om in noodgevallen te stoppen. Zelfs als je bij het stoplicht achter de auto staat, kun je de meter het beste vermijden, voor het geval dat. Wat u nooit mag doen: u mag de witte lijn oversteken, maar u mag de kruising niet oversteken.

op de snelweg

Situatie: U rijdt met 120 km / u op de snelweg in de rechterrijstrook. Hulpdiensten staan ​​achter u. Passende reactie: houd snelheid aan en houd gelijke tred. Om de hulpdiensten soepel te laten passeren, rijdt u zoveel mogelijk aan de rechterkant van de rechterrijstrook, zonder dat u op harde schouders hoeft te rijden. Als u op de linkerrijstrook rijdt, moet u zo ver mogelijk naar links rijden, zodat de hulpdiensten in het midden kunnen rijden. Wat je nooit moet doen: vertraag niet. Remmen is niet nodig. Verander niet van rijstrook. Plotselinge veranderingen in het baanvak kunnen ongelukken veroorzaken. Je kunt geen harde schouders aanzetten. In het geval van files mogen hulpdiensten in de defecte rijstrook rijden.

Bij de rotonde

Situatie: U bevindt zich op een rotonde voor de ambulance, waar zwaailichten zijn. Passende reactie: Het is beter om de rotonde niet uit te rijden, het is beter om nog een ronde te openen. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat de ambulance niet wordt gestopt als beide toevallig dezelfde uitgang hebben. Wat u nooit mag doen: vertrek niet bij de eerste afslag, zodat de ambulance de rotonde passeert. De ambulance kan draaien, waardoor u nog steeds niet vooruit kunt gaan en meer stress kunt veroorzaken dan voorheen.

Bij overweg

Situatie: Wanneer het waarschuwingslampje begint te knipperen, nadert u de overweg. De slagboom kan op elk moment worden gesloten en je kunt zien dat de hulpdienst achter je staat. Passende reactie: Stop bij de overweg en sla zo ver mogelijk rechtsaf. Nadat de reling is geopend, laat het personeel van de hulpdiensten binnen. Het is zelfs mogelijk dat ze gedeeltelijk naar u toe zijn verschoven, zodat ze snel kunnen vertrekken als de slagboom weer wordt geopend. Wat je absoluut niet moet doen: negeer waarschuwingslampjes niet. Snel rijden is niet nodig om de hulpdiensten de mogelijkheid te geven door te rijden. In de meeste gevallen stoppen de hulpdiensten omdat het te gevaarlijk is om bij stoplichten de lichten te negeren.

Algemene tips

Met de bovenstaande tips kun je jezelf beschermen in die specifieke situaties. Kom je in een andere situatie terecht of weet je niet meer wat je in die situatie moet doen? We geven enkele algemene tips die overal van toepassing zijn:

Zet geen muziek te hard in de auto. Zo hoor je de sirenes sneller zonder je zorgen te maken over een noodgeval.

Kijk regelmatig in de spiegel, vind de flitsende lichten op tijd en bereid je voor om jezelf opzij te zetten;

Laten we het nog een keer herhalen: blijf kalm!

Wij kunnen alle vragen voor u regelen en een redelijke prijs voor uw auto voorstellen!https://auto-verkopen-belgie.com/

Gerelateerde artikelen

Administratieve medewerker