iztougoud
Image default
Dienstverlening

Hoe werkt het huren van een gesloten container?

Bedrijven die met gevoelige informatie werken zijn verplicht om hier op een veilige manier mee om te gaan. Er kan een dag aanbreken dat deze informatie niet meer nodig is en dat het vernietigd moet worden. Je kunt het dan zelfs versnipperen en verbranden, maar de beste oplossing is het kiezen voor het huren van een gesloten container. Mocht je geen ervaring hebben met het huren van een gesloten container, dan is dit artikel voor jou bedoeld. 

Het aanvragen van een container

Wanneer je een gesloten container huren wilt, moet je eerst een container aanvragen bij een afvalverwerkingsbedrijf. Het is zeer belangrijk dat je hierbij aangeeft dat de container bedoeld is voor het weggooien en vernietigen van gevoelige informatie. Afvalverwerkers zoals Renewi weten dan precies wat er moet gebeuren en zorgen er ook voor dat er geen gevoelige informatie op straat komt te liggen. Mocht je willen weten wat de prijzen van bepaalde containers zijn, dan is het verstandig om eens de website van een afvalverwerker te raadplegen.

Het aangaan van een contract

Zodra je een container hebt aangevraagd, ben je als bedrijf verplicht om een contract te tekenen. Het aangaan van een contract is belangrijk, want dat geeft jouw bedrijf de zekerheid dat het afval regelmatig opgehaald wordt. Wanneer je een contract met een afvalverwerker aan wilt gaan, is het verstandig om verschillende afvalverwerkers te vergelijken op basis van prijs en reviews. Door de reviews te lezen, kun je eenvoudig achterhalen of een bepaalde afvalverwerker wel voldoet aan de eisen.

Wat gebeurt er met het afval?

Als je bedrijf veel afval produceert dat gevoelige informatie bevat, dan is het logisch dat je wilt weten wat er met het afval gebeurt. Het is niet de bedoeling dat gevoelige informatie op straat belandt, want dit kan veel gevolgen hebben voor het bedrijf, maar ook voor je werknemers en klanten. Gelukkig ben je ervan verzekerd dat niemand een kijkje kan nemen in het afval aangezien het verwerken van afval een volledig geautomatiseerd proces is. Vrijwel al het afval wordt gerecycled, maar ook is de kans aanwezig dat het vernietigd wordt. Door het afval te recyclen kan er weer nieuw papier van gemaakt worden. Mocht het verbrand worden, dan wordt daar energie uit opgewekt.

 

https://www.renewi.com/nl-be/afvalinzameling/gesloten-containers