iztougoud
Image default
Management

MBA in human resource management

Een MBA in HR of Human resource management is een tweejarige opleiding. Het richt zich op de werving, het beheer, en het geven van richting en begeleiding voor de mensen die werken in een organisatie. Een MBA in HR-programma biedt opleiding en kennis in het beheer van de beroepsbevolking van de organisatie.

 

Master’s in human resource management cursussen zijn in de vorm van een gespecialiseerde MSc of MBA graad. Sommige business schools bieden echter HR-cursussen aan als onderdeel van hun algemene managementgraad.

 

Het mediane basissalaris voor de top 5 business schools voor MBA in HR ligt tussen $82.500 – $109.000, met afgestudeerden die werken voor bedrijven als Amazon, Accenture, KPMG, PwC, en Deloitte.

 

Bovendien stimuleert de vooruitgang in informatietechnologie in combinatie met de voorspellende analyses in HR-processen de groei in de HR-functie. De wereldwijde Human Resource Management markt zal naar verwachting groeien met een CAGR van 11% van 2019 tot 2025.

 

Dus, als u van plan bent om uw MBA in HR na te streven, hier is een artikel dat top business schools in human resource management belicht. Het artikel behandelt ook wat is Human resource management (HRM) en waarom een MBA in HR na te streven, met carrière opties en salaris in HR-functies.

 

MBA in HR Reikwijdte 

Een MBA in HR-programma biedt kennis en opleiding in het beheer van de beroepsbevolking van de organisatie. Enkele van de gemeenschappelijke specialisatie aangeboden zijn arbeidsrecht, talent en diversiteit management, enz.

 

Masters in human resource management cursussen zijn in de vorm van een gespecialiseerde MBA of een MSc graad. Sommige business schools bieden HR-managementcursussen aan als onderdeel van hun algemene masteropleiding, waarbij HR wordt gecombineerd met bedrijfskunde.

 

De HR-afdeling biedt de nodige instrumenten, opleiding, administratieve diensten, talentbeheer, juridisch en managementadvies die een organisatie nodig heeft om succesvol te opereren.

 

Vandaag is het HR-team niet alleen verantwoordelijk voor het aanwerven en opleiden van nieuwe werknemers of het beheren van compensaties en werknemersrelaties. De HR-functie houdt nu ook strategische besluitvorming in of het behandelen van speciale situaties in verband met fusies of ontslagen.

 

Ze zijn verantwoordelijk voor het creëren van de cultuur van de organisatie en ervoor te zorgen dat de organisatie een algemene visie, missie en waarden heeft die worden gedeeld met alle werknemers.

 

Basisvaardigheden

Enkele van de basisvaardigheden die een MBA in HR oplevert, zijn: inzicht in bedrijfsvoering, organisatorische en projectmanagementvaardigheden, inzicht in complexe regelgeving, algemene IT-vaardigheden, leiderschap, teamwork, besluitvaardigheid, communicatieve vaardigheden, vermogen om gegevens te verzamelen en te interpreteren.

 

Top 5 Business Schools voor MBA in HR 

Aspirant-academiestudenten die een MSc of een MA in Human resource management of organisatorisch gedrag nastreven, waarin aan bod komt hoe de mens functioneert in een organisatie, gaan verder studeren voor een Ph.D.

 

Terwijl studenten met een interesse in gedragswetenschappen een graad in de industriële en organisatorische psychologie kunnen nastreven.

 

Maar als je geïnteresseerd bent in het leren van de zakelijke principes, moet je een MBA overwegen met een concentratie in HR-management.

 

We gaan kijken naar de top business schools voor MBA in HR. De rangschikking is gebaseerd op het percentage afgestudeerden dat in human resources gaat werken en hun startsalaris. Er wordt ook rekening gehouden met de beoordelingen van studenten over hoe goed hun business school hen voorbereidt op een carrière in human resources.

 

Hier is de lijst van top business schools voor MBA in HR:

 

Brigham Young University – Marriott School of Business

Vanderbilt University – Owen Graduate School of Management

Universiteit van Michigan – Ann Arbor

De Universiteit van Illinois in Urbana

Rice University – Jones Graduate School of Business

 

 

 

business management 

vacatures

auto verkopen

 

https://www.newbusinessmanagement.com/