iztougoud
Image default
Aanbiedingen

De beste hondenriem voor uw pup: Te overwegen factoren

De beste hondenriem voor uw pup: Te overwegen factoren

Voor bergbeklimmers en zeilliefhebbers die ook ouders zijn van een hond, kan een hondenriem van touw een leuke look zijn. Maar een hondenriem is niet alleen een leuke manier om uw hond bij uw hobby te betrekken. De juiste riem kopen is essentieel om ten volle te kunnen genieten van uw wandeling met uw pup.

Daarom zijn touwriemen ook een goede keuze, zelfs voor baasjes die geen bergen beklimmen of de open zeeën bevaren. Als uw hond trekt of kauwt, kan een hondenriem van ultra-duurzaam bergbeklimtouw ervoor zorgen dat uw pup niet gemakkelijk aan zijn riem kan ontsnappen tijdens een wandeling. Afhankelijk van de grootte van uw hond, zijn gedrag en waar u woont, hebt u verschillende behoeften aan een riem. Hier zijn er een paar om over na te denken voordat u koopt:

Lengte van de riem

Alle in dit artikel besproken riemen zijn 4 tot 6 meter lang. Hoewel het verschil in lengte misschien niet veel lijkt, vooral in vergelijking met intrekbare riemen, werken een hondenriem van 4 meter en een riem van 6 meter het beste in verschillende situaties.

Als er bijvoorbeeld veel verkeer in uw straat is en het belangrijk is dat uw pup dicht bij u blijft voor zijn eigen veiligheid, zult u waarschijnlijk willen kiezen voor een hondenriem van 2 meter. Die biedt u meer controle en beperkt de ruimte die uw hond heeft om in de problemen te komen. Als u echter in een rustige buurt woont, geeft een langere riem van 6 meter uw pup wat extra ruimte om rond te snuffelen en te verkennen.

Diameter van de riem

Aan de hand van de diameter van de riem kunt u nagaan of deze geschikt is voor de grootte van uw pup. Hoe dikker de riem, hoe beter hij is voor een grotere hond. Dit geldt des te meer als uw grote hond een trekker of kauwer is. Voor kleine honden zult u waarschijnlijk de voorkeur geven aan een touwriem met een diameter van minder dan een halve centimeter; anders kan het te omvangrijk of te zwaar zijn voor uw kleine pup.

Touwmateriaal

Dit artikel behandelt touwriemen van katoen, nylon of polypropyleen. Hoewel al deze materialen een prima touw vormen, heeft elk van hen specifieke kwaliteiten die het beter geschikt maken voor uw pup. Zo stoot polypropyleen water af, terwijl katoen en nylon water absorberen; het rekt ook niet uit als het nat wordt. Voor baasjes die lange strandwandelingen maken met hun hond is een hondenriem van polypropyleen een goede keuze.

Als u of uw hond zich gemakkelijk schuren, kan katoen een goede keuze zijn omdat het zachter is dan de meeste andere materialen. Dik katoenen touw kan ook zeer duurzaam en sterk zijn, hoewel dit betekent dat het ook vervelend zwaar kan zijn.

De meeste riemen zijn gemaakt van nylon (net als de beste touwen voor bergbeklimmen). Ze kunnen goed tegen water, zolang je je hondenriem maar laat drogen tussen twee gebruiken door (anders kan hij uitrekken). Nylon riemen zijn ook licht van gewicht en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Hoewel ze vatbaarder zijn voor vernieling door kauwen, kunnen dikkere ontwerpen zoals die hier zijn afgebeeld meestal de tanden van uw huisdier weerstaan.

Koop een hondentuig en hondenhalsband voor uw hond!