iztougoud
Image default
Energie

Waarom een fijnstofmeter zeker bij uw meet- en regelapparatuur moet horen

Steeds meer bedrijven investeren in meet- en regelapparatuur, zoals een temperatuursensor in ruimtes of machines, of een fijnstofmeter voor gezondere lucht. Bent u op zoek naar een bedrijf dat u kan helpen om uw bedrijf wat meer uit te rusten met slimme machines die het werkklimaat voor u regelen? Dan is Velek wellicht uw ideale partner! Wist u bovendien dat een fijnstofmeter eigenlijk onmisbaar is voor ieder bedrijf? Bent u benieuwd waarom? Lees dan snel verder.

Is een fijnstofmeter echt zo belangrijk?

Het korte antwoord op die vraag, is volmondig ja. Maar als bedrijfsleider wilt u natuurlijk wat meer gegronde redenen achter uw investeringen. Dankzij recente onderzoeken is het bekend geworden dat fijnstof voor heel wat ademhalingsproblemen en zelfs ziektes kan zorgen. Deze stof wordt uitgestoten door verbrandingsprocessen in de industrie en vooral door uitlaatgassen. Daarom is een fijnstofmeter een van de meet- en regelapparatuur die in elk bedrijf zou moeten hangen. Werknemers spenderen ongeveer 8 uur per dag op kantoor of in de productiehallen. Het is dan ook belangrijk dat de lucht die daar hangt optimaal is. Gezien fijnstof wordt veroorzaakt door uitlaatgassen, is elke werknemer van een bedrijf in de buurt van een grotere of drukke baan een mogelijk slachtoffer van fijnstof. Het is dus zeker niet enkel voor bedrijven in industrieterreinen of bedrijven die zelf veel uitstoten. Wanneer u beslist om in een fijnstofmeter en -filter te investeren, investeert u dus ook in de gezondheid van uw werknemers.

Houd iedereen op de werkvloer gezond

Bent u overtuigd van het nut van een fijnstofmeter of wilt u meer informatie over meet- en regelapparatuur? Dan bent u bij Velek zeker aan het juiste adres. Zij geven u graag meer informatie over de verschillende apparatuur die zij in petto hebben voor u. Neem zeker eens een kijkje op hun website voor advies.