iztougoud
Image default
Winkelen

Als fotograaf in de modewereld werken

Foto’s zijn overal tegenwoordig. Daarmee bedoel ik vooral op hoe iedereen tegenwoordig hoogwaardige foto’s kan nemen en ze op Instagram kan plaatsen. Met alle social media is iedereen fotograaf. Dit levert dan ook de vraag op hoeveel ruimte er is voor professionele fotografie. Is er nog wel geld te verdienen met fotografie nu iedereen een fotograaf is? Daarbij kun je tegenwoordig de mooiste en meest unieke foto’s schieten maar slechts met een Google zoekopdracht realiseer je je dat die foto al gemaakt is, vaak beter. Wat zijn de opties als je als fotograaf wilt werken?

Geld verdienen als fotograaf

Er zijn nog altijd een aantal effectieve manieren om als fotograaf geld te verdienen. Zo kun je bijvoorbeeld werken als bruiloft fotograaf. Hier wordt nog altijd veel geld verdiend aangezien mensen het waard vinden om veel te betalen voor foto’s van hun speciale dag. Daarnaast wordt er natuurlijk ook nog altijd in de fashion wereld veel geld verdiend als fotograaf. Hier ligt eigenlijk nog wel het meeste geld. Helaas is de fashion wereld niet de makkelijkste branche om je naar binnen te werken. Ik heb zelf een aantal jaar in de fashion wereld gewerkt en het was zeer lucratief. Maar het kostte me wel bijna 8 jaar werken voordat ik de kans kreeg om deze wereld voor modebladen te fotograferen.

Modellen fotograferen

Werken als fotograaf in de fashion wereld is een interessante ervaring. Je werkt ten eerste natuurlijk heel veel met modellen. Dit klinkt natuurlijk als een droom, met al deze mooie vrouwen werken. Maar het kan ook intimiderend zijn. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de relaties professioneel houdt. De fotograaf die probeert de modellen te versieren zal niet lang in de modewereld kunnen werken. Een slechte reputatie is moeilijk te herstellen. 

Stijlvolle fotograaf

Een van de fantastische voordelen aan werken als modefotograaf is dat je toegang krijgt tot een hoop kleding en stijl. Je kunt zowel heel veel schoenen en kleding gratis krijgen als dat je natuurlijk met de beste stylisten samenwerkt. Hierdoor leer je veel over stijl en loop je er zelf al snel ook beter bij. Mijn vriendin was blij verrast met hoe goed ik erbij liep. Ik kreeg via mijn werk bijvoorbeeld prachtige van Bommel schoenen. Dit prachtige schoenenmerk was ideaal voor mijn werk aangezien ze lekker zitten en je er gemakkelijk op kunt lopen. Als fotograaf ben je namelijk constant aan het rondrennen. Tegelijkertijd waren ze ook elegant en professioneel waardoor ik er goed bijliep in de modewereld.