Wanneer worden er een ballonvaart uitgevoerd?

C-Air ballonvaren kan je in principe met jouw 365 dagen per jaar een ballonvaart uitvoeren. Toch leggen de weergoden ons vaak een beperking op. Een ballonvlucht kan niet doorgaan bij de volgende weersomstandigheden: teveel wind, regen, onweer en bij een te laag wolkendek.

Als de weersomstandigheden optimaal zijn, dan vliegen wij tijdens het ballonseizoen 7 op 7. Dit wil zeggen dat wij elke dag beschikbaar zijn om jouw ballonvaart uit te voeren. Bij C-Air ballonvlucht kan je namelijk van maandag tot en met zondag jouw ballonvlucht boeken. Wij maken geen onderscheid in prijs tussen weekends en weekdagen. Op die manier kunnen wij onze flexibiliteit naar onze passagiers verzekeren. In samenspraak met onze passagiers plannen wij graag op voorhand een gewenste datum in voor het uitvoeren van jouw ballovlucht. Gaat de ballonvaart niet door, dan bekijken wij in samenspraak naar een nieuwe datum.

Is ballonvaren overdag mogelijk?

Je hebt het misschien al opgemerkt dat je zelden een ballon ziet varen overdag. Bijna alle vluchten kunnen enkel plaatsvinden s’morgens of s’avonds. De reden hiervoor is dat er overdag teveel thermiek is. Dit zorgt ervoor dat een warme luchtballon onbestuurbaar wordt. Je kan tijdens het ballonseizoen enkel vliegen tijdens de ochtend of tijdens de avond. Een ochtendvaart gaat meestal door één uur voor zonsopgang en een avondvaart gaat vaak door twee uur voor zonsondergang. Tijdens de wintermaanden is er minder thermiek, waardoor je wel overdag kan varen.Wij varen in alle provincies, Oost-Vlaanderen, Antwerpen, West-Vlaanderen, Limburg, Vlaams-Brabant.


 

In welk seizoen kan je het best een ballonvlucht inplannen?

De beste tijd om te ballonvaren is tijdens het lente & zomerseizoen. Ons ballonseizoen loopt vanaf april tot en met oktober. Voor ons zijn dit de beste momenten om een ballonvaart uit te voeren. De zon schijnt vaker, het is warmer en de algemene weersomstandigheden zijn beter. Uiteraard zijn wij ook in deze periode afhankelijk van de weersomstandigheden. Tijdens de zomerperiode zijn die vaak optimaler dan tijdens de winterperiode. Als we een ballonvaart inplannen met onze passagiers gaat deze tijdens de zomer op een regelmatigere basis door dan tijdens de winterperiode.

Uiteraard wordt er tijdens prachtige winterdagen gevaren, maar deze zijn eerder beperkt. Wij plannen veel minder ballonvaarten in tijdens de winterperiode dan tijdens de zomerperiode. De reden hiervoor is dat de passagiers hun agenda moeten vrijhouden en dat het zelden mogelijk is om te ballonvaren. Als we een prachtige dag op het weermodel zien verschijnen, zullen wij pro – actief contact opnemen met onze passagiers.

https://www.cair-ballonvaart.be