You are here: Home » Recreation / Food » Gezond en Jij

Gezond en Jij

Tips voor afvallen 

 

Over afvallen is online heel veel informatie te vinden. Dit komt omdat het een probleem is dat bij heel veel personen speelt en elk jaar erger wordt. Wat opvalt binnen deze online bronnen is dat heel veel sites vooral benadrukken wat iemand niet moet doen in het afvalproces. In dit artikel worden drie punten beschreven die je vooral wél moet doen bij het afvallen. 
 
Vermijd bij afvallen zoveel mogelijk bewerkt voedsel 
Bij afvallen is het verstandig om ten eerste zoveel mogelijk bewerkt voedsel uit het dieet te schrappen. De hoeveelheid van bewerkt voedsel in een supermarkt is enorm en de laatste jaren ook enorm gestegen. Alles wijst er op dat dit in de toekomst niet af zal nemen, dus het is belangrijk om meer te weten te komen over bewerkt voedsel. De grootste boosdoener in bewerkt voedsel is de grote hoeveelheid suiker. Daarnaast bevat bewerkt voedsel over het algemeen nog maar een fractie van de voedingsstoffen die uw lichaam hard nodig heeft (ook tijdens het afvallen).  
 
Stel haalbare afvaldoelen 
Het mentale aspect is bij afvallen van groot belang en het opstellen van haalbare doelen is hierbij erg handig. De nadruk bij het opstellen van doelen ligt op het feit dat ze echt haalbaar moeten zijn, maar ook weer niet te makkelijk moeten zijn. Het is niet altijd even makkelijk om voor zelf de doelen op te stellen, dus dit is een fase waarin het inschakelen van een professional op dit gebied een goed idee is.  

Beloon jezelf bij het afvallen  

Afvallen is niet alleenmaar afzien en discipline. Als je jezelf bij het halen van een belangrijk doel beloont, maakt dit afvallen een stuk leuker en een stuk makkelijker. Het is hierbij uiteraard wel van belang dat beloningen in de vorm van ongezonde voeding maar met mate gebruikt worden.  

Naast het vermijden van bewerkt voedsel, het stellen van haalbare doelen en het belonen is nog een ander aspect van belang bij afvallen. Persoonlijke begeleiding van een professional op dit gebied kan een goede uitkomst zijn. Maria Commijs is een dame die dit uitstekend kan. Na jarenlange ervaring in de branche heeft ze besloten om haar eigen bedrijf op te richten: Gezond & JIJ. Kijk vooral eens op haar site: http://www.gezondenjij.nl/ en laat je door haar inspireren. Het inschakelen van begeleiding maakt afvallen een stuk leuker, makkelijker en gezonder! 

http://www.gezondenjij.nl