Een Liebherr wijnkoelkast bestaat niet

Liebherr wijnkoelkast

Een Liebherr wijnkoelkast bestaat helemaal niet, terwijl u denkt ik ga een Liebherr wijnkoelkast kopen. Eigenlijk kunnen we het u niet kwalijk nemen, omdat Liebherr Europees marktleider in koelkasten. De misvatting ontstaat u gaat bedenken wat een koelkast eigenlijk doet en dat is koelen. Een wijnkoelkast is slechts zeer beperkt in functionaliteit als u deze vergelijkt met een Liebherr wijnklimaatkast. Deze kan naast koelen, verwarmen, lucht filteren en luchtvochtigheidsgraad omhoog brengen.

Als u er zo naar kijkt, dan begrijpt u dat voor het bewaren en serveren van wijn meer nodig is dan een wijnkoelkast. Bij Liebherr wordt er dan ook nog eens onderscheidt gemaakt tussen enkel of meervoudige temperatuurzones.  Maar dat wil niet zeggen dat er altijd afgesloten compartimenten nodig zijn. Liebherr maakt bij de WTb en WTr gebruik van de koudevaltechniek waardoor er binnen één compartiment zes temperatuur zones worden gecreëerd.

Het is ook verstandig als u zich aan het orienteren bent om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar expertise van de mensen die u de ‘wijnkoelkast’ verkopen. De beste specialisten die ook verstand hebben van wijn, werken bij Cavepromotor. Dit zorgt ervoor dat nadat u de wijnklimaatkast heeft gekocht u ook kunt beschikken over de servicedesk. Hier kunt u vragen stellen die betrekken hebben op het bewaren en serveren van wijn. Ook waar het gaat om het bijsturen van de luchtvochtigheidsgraad. Deze met name bepalend of uw kurken gaan krimpen of niet. Indien de luchtvochtigheidsgraad te laag is, gaat dit gebeuren waardoor er lucht en bacteriën uw wijn binnendringen.  U krijgt wanneer u via Cavepromotor een wijnkast koopt een digitale hygrometer meegeleverd en daarbij de instructie waar u op moet letten. En weet  u het even niet meer? Even een mailtje naar de servicedesk van Cavepromotor.

Trillingen zijn funest voor uw wijn en daarom zorgt Liebherr voor een trillingsvrije compressor en geluidsarme montagematerialen. Aangezien u als mens in de omgeving van uw wijnkast leeft, veroorzaakt ook u trillingen. Deze kunnen worden gereduceerd door Vibration Reduction Blocks. Deze krijgt u meegeleverd bij een vrijstaande wijnkast via Cavepromotor.

Het installeren van een wijnkast kun je zelf doen, maar eventueel ook uitbesteden aan de specialisten van Cavepromotor. De moeilijkheid ontstaat wanneer de wijnkast op de Vibration Reduction Blocks geplaatst moet worden. Wanneer u links en rechts voldoende ruimte heeft is het eenvoudig. De problemen ontstaan wanneer de wijnkast ergens tussen geplaatst moet worden. Komt deze naast een ander koelapparaat, dan is het belangrijk dat er minimaal drie centimeter tussen zit om condens- en indirect schimmelvorming te voorkomen.