De Liebherr SBSbs 7263 Premium is uitgevoerd in Blacksteel

Liebherr SBSbs 7263 Premium

De Liebherr SBSbs 7263 Premium is niet zomaar een side by side van Liebherr, het is een van de populairdere side by side koelkasten van Liebherr. Je kunt dit model ook in edelstaal bestellen. Het verschil met bijvoorbeeld een SBSes 7353 is dat deze energiezuiniger is in het linker koeldeel. Zeker als je belang hecht aan BioFresh, dan is het begrijpelijk dat veel mensen kiezen voor de SBSbs 7263. Deze side by side is volledig uitgevoerd in edelstaal en heeft een netto inhoud van 610 liter. Dit wordt verdeeld over een koelgedeelte van 358 liter. Hiervan is 116 liter BioFresh, waardoor diverse producten langer bewaard kunnen worden met behoud van vitamines. Het vriesgedeelte is veel groter dan dat van de SBSes 7353. Deze side by side heeft twee grote deuren in plaats van drie. De blacksteel variant is iets energiezuiniger dan de edelstaal variant. 

Icemaker 
In het vriesdeel is een icemaker ingebouwd. Echter u moet rekening houden met de afstand van de slang tot aan het waterpunt. Daarnaast is ook de druk op het water een serieus item. Een en ander wordt ook nog bepaald het wel of niet gebruiken van een waterfilter. Zonder waterfilter moet de druk liggen tussen de 1,5 en 6 bar. Echter wanneer u een waterfilter heeft geïnstalleerd, dan moet de druk tussen de 2,8 en 6,2 bar liggen. 

Showroom 
Wilt u de side by side in het echt zien, dan kunt u gaan kijken in Uithoorn. Daar staat deze topper van een side by side voor u opgesteld. U krijgt een goede indruk over de grote van de side by side, maar ook van de opslagcapaciteit. De side by side bestaat uit twee aan elkaar gekoppelde koel- en vrieskasten. Normaal gesproken krijg je condensvorming tussen de kasten welke kan leiden tot schimmel. Om dit te voorkomen heeft Liebherr een verwarmingselement geplaatst in de rechterwand van het linker koeldeel. Zonder dat het koeldeel harder moet werken om de juiste temperatuur te behouden. De SBSes 7263 heeft een NoFrost systeem wat voor u een grootvoordeel heeft. De vochtige lucht wordt uit het systeem geleid en vervangen voor koude droge vrieslucht. Hierdoor vriezen producten niet aan elkaar en is er geen rijpvorming op de verschillende producten. Rijpvorming of zelf ijs aan de binnenzijde van uw side by side doen het energieverbruik stijgen. Als u ijsvorming zou krijgen (wat niet zo is), dan moet u de kast ontdooien. Het NoFrost systeem zorgt ervoor dat dit niet nodig is. Hierdoor kunt u ook in het vriesdeel goed zien wat er in de vriesladen is geplaatst.